Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Veskimägi: järgmise eelarveaasta koondnimetus on haridus

Liis Kängsepp 27. jaanuar 2004, 15:07

Rahandusminister Taavi Veskimägi ütles täna Kaubandus-Tööstuskoja ärihommikusöögil, et 2005. a. riigieelarve märksõnadeks on haridus- ja arenguinvesteeringud.

?Aga seda pole mõtet teha nii, nagu enne 1980nda aasta olümpiaregatti, et krohvime kõik koolimajad üle ja ütleme, et nüüd olemegi haridust edendanud,? ütles Veskimägi, lisades, et sellisel juhul kukub krohv viie aasta pärast alla, aga haridus on ikka samas seisus. ?Kui riik on endale võtnud kohustuse kusagil maal kooli hoida, siis lapsevanem, kes oma lapse sinna kooli paneb, peab olema kindel, et selle sealt saadud haridusega on võimalik ka kuhugi jõuda.?

Järgmise aasta riigieelarve koostamise märksõnadena tõi Veskimägi veel välja maksulangused, ühiskondliku debatti surve sotsiaaltoetuste suurendamiseks, rahvusringhäälinguga seotud probleeme ning omavalitsuste reformimist.

Veskimägi sõnul tuleb omavalitsusi kuidagi motiveerida ühinema, kuna täna on valdu Eestis liiga palju. ?See präänik pole mitte miljon, nagu ta praeguseni on olnud,? ütles rahandusminister. ?Me oleme nõus investeerima tunduvalt suuremaid summasid. Aga mitte nii, et riik paneb raha lauale ja vaadake nüüd ise, kuidas hakkama saate.? Pigem on rahandusministri sõnul oluline motiveerida valdu liituma erinevate investeeringutega, näiteks ehitada kahe liituva valla keskuste vahele valmis tee või renoveerida kohalik koolimaja.

Sel kevadel loodab Veskimägi panna kokku nelja järgmise aasta riigieelarve projekti, 2004. aasta riigieelarvet nimetas Veskimägi ?iibe-eelarveks?.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing