Lammutamine luubi all

ÄP 28. jaanuar 2004, 00:00

Lammutamine, olgugi emotsionaalselt vastupidine tegevus ehitustööle, on siiski Ehitusseaduse mõistes ehitamine. Lammutamine nõuab projekti ja kooskõlastusi, ehitus- ja jäätmeluba ning vahest rohkemgi järelemõtlemist kui uue maja rajamine. Lammutamine on raske ja ohtlik töö ? jäätmed võivad olla tervisele kahjulikud. Lammutustööd toovad kaasa ootamatusi ja võivad avada (või hävitada) ajaloolisi väärtusi.

Hoone lammutamine ei pruugi olla lõpp, vaid pigem uue algus. Enamik ehitus- ja lammutusjäätmeid on taaskasutatavad pärast ümbertöötlemist või restaureerimist. Vana materjali taaskasutamine lisab kahtlemata ehitisele kultuuriväärtust.

Ehitus- ja lammutusprahi töötlemist, vedu ja ladustamist käsitlev Jäätmeseadus on praegu (28.01) Riigikogus kolmandal lugemisel. Kas ja millisel kujul seadus vastu võeti, räägitakse seminaril.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing