EL paneb ohtlikud lennufirmad musta nimekirja

29. jaanuar 2004, 12:39

Euroopa Liit koostab musta nimekirja lennufirmadest, kelle lennukitel on probleeme ohutusstandardite täitmisega.

Teema tõusis üles pärast seda kui 3. jaanuaril kukkus Punasesse merre Egiptuse lennufirmale Flash Airlines kuulunud lennuk 148 reisijaga pardal, kes kõik hukkusid, vahendab BBC. Alles õnnetuse järel selgus, et nimetatud lennufirma lennukid olid ?veitsi õhuruumis ohutusnõuetele mittevastavuse pärast juba keelatud. Info tuli avalikuks alles peale õnnetust. Uute reeglite eesmärk on infovahetust parandada.

Esialgne nimekiri liikmesriikides olemasoleva info põhjal peaks valmima selle aasta lõpuks.

BBC News Online uuring näitas, et aastal 2002 peeti Euroopas ohutusnõuetele mittevastavuse pärast kinni vähemalt kuue lennufirma lennukid, sealhulgas Flash Airlines. Mitu neist jätkavad täna lende Euroopas. 2003. aasta kohta oli BBC-l infot vaid Briti valitsuselt ? keelati kokku kolme lennufirma lennud. Need olid pärit Sierra Leonest ja Kongost, ajutiselt oli peatatud Bosnia lennufirma lennuluba.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing