Restoranitoit koju kaasa

Madli Kents 30. jaanuar 2004, 00:00

Jaapani restorani Ami-ja juhataja Margus Kähri sõnul kasutatakse roogade kaasaostmist hoolsasti. Ami-ja on toite kaasa müünud viimased viis aastat. Kähri hinnangul ostetakse kõige enam kaasa sushit. ?Tavaline praad kaotab kaasapakitult osa oma võlust, sushi näeb aga ka kodus karbist välja võttes isuäratav välja. Nii sobivad sushid ideaalselt ka näiteks kingituseks,? selgitab Kähri.

Tellimuse saab edastada telefonitsi, söök valmib tunni jooksul. Ami-ja hõrgutisi ostetakse kaasa pigem õhtusöögiks, aga tellitakse ka lõunaid. Toit pakitakse termopakendisse või kaasamüügikarpi ning karpide eest maksma ei pea.

Tai restoran Villa Thai müüb toitu kaasa alates 2002. aasta suvest. Restorani juhataja Marge Kask nendib, et kõige tihedamini tellitakse kaasa just õhtueinet koju või külla minnes, kuid samuti sooja lõunasööki kontorisse. Kaasa saab osta kõike, mida restorani menüüs leidub.

Tellimuse saab esitada kohapeal, telefoni teel või internetilehekülje www.toit.ee vahendusel. Tellimuse täitmiseks kulub keskmiselt 15?45 minutit.

Road saab kätte kohapealt või www.toit.ee kulleriteenuse abiga. Viimati nimetatud võimalust kasutatakse Kase sõnul siiski vähem.

? la carte menüüst kaasa ostetud söökide puhul kehtib ka 10% hinnasoodustus, seda juhul, kui klient ise toidule järele tuleb. Lõunapakkumistele soodustus ei laiene ning lisandub viis krooni karbi eest.

Interneti teel tellitud roogade kohaletoimetamine läheb maksma kuuskümmend krooni. Juhul, kui arve on üle kahesaja krooni, maksab nelikümmend krooni kulleriteenuse hinnast Villa Thai.

KMG Consulti juhatuse liige Martin Künnap einestab väljas tihti, põhjuseks nii ajapuudus kui ka laiskus. Lemmikuna nimetab ta Hiina kööki. Ka lühikesteks lõunapausideks kontorisse kaasa ostetud toitukarpides on tavaliselt midagi idamaist.

Kuna toidu kaasaostmine on Künnapi meelest eelkõige aja kokkuhoiu viis, siis on tema arvates ka mõistetav, et mõned eliitrestoranid toitu kaasa ei müü. ?Restoran pakub koos toiduga kindlasti ka õhustikku, teenindust jne. Kui ostad toidu kaasa, siis on su eesmärgiks tavaliselt lihtsalt kõht kiiresti täis süüa. Restoraniõhtu on aga midagi enamat, selle muudavad täiuslikuks kogu restorani atmosfäär ja paarikümneminutiline ooteaeg. See käib kõik asja juurde,? selgitab Künnap.

Kuna kaasaostetud roog täidab eelkõige praktilisi eesmärke, siis ei saa ka toidu välimuse kohta väga suuri pretensioone esitada. ?Ei saagi eeldada, et ühest karbist võiks välja tulla mingi tohutu gurmee. Toidu serveering ja pakend ütlevad siiski üht-teist selle valmistaja kohta,? selgitab Künnap. ?Näitaja on juba see, kas roog on pakitud termopakendisse või lihtsalt plastmasstopsi.?

Künnap on paaril korral püüdnud toitu tellida ka internetilehekülje www.toit.ee kaudu, kuid need üritused on soovitud roa puudumisel lõppenud tühja kõhuga. ?Mida tahtsin, ei saanud, jäi mulje, nagu puuduks neil restoranidega korralik koostöö. Lihtsam on helistada otse restorani ja siis ise järele minna.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:37
Otsi:

Ava täpsem otsing