Tallinna kesklinna kerkib 24 meetri kõrgune hotell

02. veebruar 2004, 16:12

Tallinna Kesklinna valitsuses on avalikul väljapanekul Rotermanni kvartali osa eskiis.

Tänasest neljapäevani saab linnaosavalitsuse ruumides tutvuda Mere puiestee, Ahtri ja Hobujaama tänava vahelise kvartaliosa detailplaneeringu eskiislahendusega, samas toimub reedel avalik arutelu.

Detailplaneeringu eskiis näeb ette Ahtri tänava äärde moodustatavale krundile, Metropoli hotelli kõrvale, uue kuni 24 meetri kõrguse hotellihoone rajamise. Planeeringuga tuleb määrata vajalikud servituudid ja lahendada heakorra, haljastuse ja liiklusega seotud küsimused. Planeeritava ala suurus on 1,9 hektarit. Lahenduse autoriks on AS K-Projekt, linnaruumi analüüsi on koostanud QP Arhitektid OÜ.

Kesklinna vanema Keit Pentuse sõnul on tegemist olulise planeeringuga, mille valmimisel hoiab linnaosa tähelepanelikult silma peal. 'Rotermanni kvartal on Kesklinna arengu seisukohalt üks võtmepiirkondi ja meie soov on, et sellest saaks kõigi jaoks meeldiv paik,' ütles Pentus.

'Pöörame erilist tähelepanu sellele, et Rotermanni kvartali tsoneerimiskava nõuded oleks täidetud: hoonete maksimumkõrgus on 24 meetrit, mitmed kvartali tänavad on mõeldud vaid jalakäijatele. Samuti tuleb põhjalikult läbi mõelda haljastuse ja parkimisega seotu,' lisas Pentus.

Mere puiestee, Ahtri tänava ja Hobujaama tänava vahelise kvartaliosa detailplaneeringu eskiislahenduse arutelule on kutsutud ka Kesklinna Arhitektide Nõukoja liikmed, samuti annab eskiisile lähitulevikus hinnangu Tallinna Arhitektuurinõukogu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing