GNT Eesti ASi 2003. a. käive ületas poole miljardi piiri

03. veebruar 2004, 13:23

Arvutikaupade ja koduelektroonika hulgimüüja GNT Eesti ASi 2003. aasta käive ületas poole miljardi krooni piiri, jõudes 505 miljonini.

Ettevõtte 2003. aasta puhaskasum oli 1 miljon krooni. GNT Eesti tegevdirektor Anti Kuiv ütles tulemusi kommenteerides, et kaupade keskmine hind langes 2003. aastal hinnanguliselt kuni 10 protsenti. Samas aga kasvas GNT Eesti poolt imporditud kauba kogus 35 protsenti.

Läinud aasta müüki iseloomustades märgib Anti Kuiv, et ühikuliselt kasvasid enim järgmised tootegrupid (2003. aasta esimene poolaasta versus teine poolaasta): digikaamerad 4 korda, digikaamerate lisad 3 korda, modemid 4 korda, DVD seadmed 2 korda, combo seadmed (CD+DVD) 3,5 korda, traadita võrgu seadmed 3 korda, koopiamasinad 2 korda.

Oluliselt kahanes fakside, diskettide, optilise meedia, nõelprinterite tarvikute müük. Peaaegu kõikides tootegruppides on selgelt näha trend, et käibe kasv oli ühikulisest kasvust tunduvalt madalam.

Lähitulevikust rääkides ütleb Anti Kuiv, et GNT Eesti oma organisatsioonis mingeid suuremaid muutusi ei plaani, järjest suuremat sünergiat hakkab pakkuma GNT Grupp kui kontsern, seda eriti Euroopa Liitu astudes. 'Siis peaks meie tarnekiirus ja tarnekindlus oluliselt paranema. Kontserni tugi võimaldab meil pakkuda klientidele jätkusuutlikke krediiditingimusi ja vettpidavaid lepinguid tootjatega. Kokkuvõttes prognoosime 2004. aastal umbes 10 protsendilist turu kasvu, loodetavasti toovad Euroopa Liidu fondid Eestisse vahendeid IT projektide läbiviimiseks. Plaanime aktiivset turundustuge oma peamistele tootjatele, arendame välja kaupade tagastuse (RMA) teenust,' lisab ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing