Talinna kultuuriväärtuste amet: Linnahall pole avariiline ehitis

Inno Tähismaa 04. veebruar 2004, 16:33

Tallinna linna kultuuriväärtuste ameti tellitud ekspertiisist järeldub, et Linnahall pole avariiline ehitis.

Ekspertiisi teostaja AS Amholdi tegevdirektor Arvu Mägi kinnitab, et OÜ Manutent varem tellitud ehitustehnilise eelekspertiisi aruanne ei tõesta Linnahalli avariilisust. Seega pole Tallinna Linnahalli olukord nii dramaatiline kui ajakirjanduses on üritatud kujutada, teatas kultuuriväärtuste amet.

Avariilisust märgati visuaalsel vaatlusel nii tehnovõrkude kui ka hoone piirdekonstruktsioonide osas. Samas kandekonstruktsioonide avariilisust ei tuvastatud, kirjutab AS Amholdi tegevdirektor Arvu Mägi. Küll on avariiohtlikus seisukorras elektrisüsteem ja tulekahjueraldussüsteem.

Ekspertiis tõdeb, et rajatisel ei ole selle ehitamise lõpetamise ajast teostatud nõuetekohast tehnilist hooldust, samuti on puudulik niiskusisolatsioon. AS Amholdi eelekspertiis on tehtud visuaalsel vaatlusel, konstruktsioone avamata ja põhjalikumate uuringuteta.

Ka aastal 2002. tehtud TTÜ ehitusteaduskonna professori Karl Õigeri ekspertiis on tehtud visuaalsel vaatlusel ja kinnitab samu puudusi, aga ka siis ei tuvastatud kandekonstruktsioonide avariilist ega avariieelset olukorda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing