EPL: Eesti mööbel - soodsa hinnaga ja kvaliteetne, kuid näotu

05. veebruar 2004, 08:23

Eesti mööbli eelised maailmaturul on hind ja kvaliteet, samas ei ole meie mööbli disainis midagi unikaalset.

Pigem on Eesti mööbli puhul näha skandinaavialikku stiili ? nii tõdesid Kölni mööblimessil viibinud Eesti mööblitootjad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mööblitootja Askala juhatuse esimees Asko Pukk leiab, et messil, kus on esindatud tuhandete tootjate mööblit üle maailma, ei ole Eesti mööblil oma nägu.

Kuigi Eesti skandinaavialikult disainitud mööbli hind on Põhja-Euroopa konkurentide omast endiselt mõnevõrra madalam, eelistavad Euroopa suurostjad partnereid, kes suudavad lühikese ajaga suurt hulka mööblit toota. Märkimist väärib ka fakt, et Euroopa turule tuleb Aasiast 20-30 protsenti odavam mööbel, iseasi, kui kvaliteetne see on.

Messil sai Eestiski suhteliselt tundmatu Askala umbes 30 väärtuslikku kontakti, nende hulgas kolm võimalikku hotelliprojekti.

Standardi juhatuse esimehe Enn Veskimägi sõnul asendub maailma mööblitööstuses lehtpuit okaspuiduga. See trend algas juba mõni aasta tagasi ning jättis kase- ja vahtrapuidust mööbli tagaplaanile. Standard sai Kölni messi boksi seetõttu, et selle broneerinud Saksamaa firma läks pankrotti. Vastasel juhul oleks Standard pidanud messipinna kuus aastat varem broneerima.

Kuna Euroopa mööbliturg on languses, on Veskimägi sõnul õige hetk Kesk- ja Lääne Euroopas kanda kinnitada, et tõusuga kaasa minna.

Mööbel vajab messil Veskimägi hinnangul ruumi, et potentsiaalsetele ostjatele meelde jääda. Mitme firma eksponaadid ühes boksis, nagu EASi korraldatud boks Kölnis, sobib vaid konservide eksponeerimiseks.

Kölni mess on regiooni olulisemaid mööblimesse Stockholmi ja Birminghami oma kõrval. Tänavusel messil olid Eesti firmadest esindatud Standard, Dirolex, Jalax, Woodman Trade, Pinea, TVMK, Intermööbel ja Askala.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing