Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kalev kahtlustab Läti konkurenti spionaa?is

Sirje Niitra 13. veebruar 2004, 00:00

Läti suurtootja Laima Eesti esinduse juhi Vahur Annsoo sõnul tõstsid nemad oma hindu aasta alguses kahe-kolme protsendi jagu.

Kalevil oli Kruuda sõnul kavas esialgu hinnad Euroopa turu järgi paika panna ja seejärel hakata korraldama kampaaniaid, kus pannakse mõned tooted soodsalt müüki. ?Kahtlustan, et Laima juhid on plaanist nüüd aimu saanud ja kasutavad sama taktikat,? lausus Kruuda.

Kruuda ütles, et Kalev ei kavatse mitte kuidagi reageerida Laima teate peale, et osa hindu alandatakse. ?Laima võib oma komme ka tasuta jagada, kui tahab, enamik Eesti tarbijatest eelistab nagunii Kalevi maiustusi,? ütles Kruuda.

Kruuda sõnul tegi Laima hindu langetades kavala liigutuse, mille eesmärgiks on meedia tähelepanu endale tõmmata. Kalev teeb tema sõnul sooduskampaaniaid toodetele, mis hästi lähevad ja ei hakka inimestele peale suruma kaupa, mida nad muidu ei tahaks.

Läti magusatootja Laima alandas 10. veebruaril 30 toote hind 7?25 protsenti, teatas ettevõtte juht. Laima Eesti juhatuse esimehe Vahur Annsoo sõnul sai hinnalangus võimalikuks tänu suurtele tootmismahtudele. Aasta algul tõstis Laima osade oma maiustuste hinda 2?4 protsenti.

Äripäeva eilses hinnatõusu loos olev teade Läti magusatootja toodete hinnatõusust aasta teisel poolel 7?8 protsenti on Annsoo sõnul ennatlik. ?Hetkel on maailmaturul toorainehinnad languses ja spekuleerida aasta teisel poolel toimuva hinnatõusuga on selgelt vara. Minu tänane seisukoht on, et juhul, kui ka toimub hinnatõus, siis on see seotud toote omahinna kallinemisega ja ei ole rohkem kui 5%,? selgitas ta.

Enne aasta alguse hinnatõusu püsisid Laima toodete hinnad muutumatuna kaks aastat.

Eesti suurim maiustustevalmistaja Kalev tõstis aga lõviosa toodete hindu 20. jaanuaril. Keskmiselt ei ületanud hinnatõus 10 protsenti. Hinnatõusu põhjustena nimetati tööjõukulude suurenemist ja tooraine kallinemist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing