Elion salastab kuumaksu eest andmed kõvakettal

ÄP 19. veebruar 2004, 00:00

Elion hakkas pakkuma uutmoodi teenust: kõvaketta krüpteerimist, mis hoiab arvuti varguse või kadumise korral ära kõvakettal oleva info sattumise võõraste kätte.

Tavaliselt on krüpteerimist ehk salastamist pakkunud vastavad tarkvaraprogrammid, mille kasutaja endale ühekordselt ostab. Renditeenus aga sobib paremini ärikliendile ühekordse suurema kulutuse asemel. Ärikasutaja arvutid sisaldavad konfidentsiaalseid andmeid, mille lekkimine võib kliendile kahju põhjustada.

Krüpteerimisteenuse kasutaja arvutisse paigaldatakse krüpteerimistarkvara, mis muudab võõrastele loetamatuks kõik kõvakettal olevad andmed, sealhulgas ka kustutatud failid. Arvuti käivitamisel tuleb sisestada parool, mille järel muudetakse kõvakettal olev info loetavaks. Teenustasu sisse kuulub andmete kättesaamine ka siis, kui parool on meelest läinud. Need, kes kasutavad viirustõrjet, peavad arvestama ka sellega, et viirustõrjeprogramm võib krüpteerimistarkvara pidada viiruseks. Sel juhul ei tohi lasta viirustõrjel kõvaketast ?parandama? hakata.

Teenus põhineb Põhjamaade ühe tuntuma IT-turbe lahenduste pakkuja Pointsec Mobile Technologies tarkvaral. Liitumine kõvaketta krüpteerimisteenusega maksab ühe arvuti kohta 413 krooni ning kuutasu on 118 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing