Väike juhtmeta telefon teeb töötaja liikuvaks

Kaido Einama 19. veebruar 2004, 00:00

Minimõõtmetes DECT-telefonide peamine eelis ongi selles, et nad sarnanevad mobiiltelefonile ja muudavad inimese samal ajal ka lauatelefonilt kättesaadavaks, kui ta ei istu oma laua taga.

Esialgu võib hind tunduda arutu ja funktsionaalsus ülemäärane aga selle kaaluvad üles üliväikese gabariidiga kaasas käivad omadused.

Tegelikult pole ka hind väikesesse korpusesse pressitud telefonidel üle mõistuse kõrge. Tootjad on lähtunud põhimõttest, et väikese telefoni sees peab olema kõik, mis tavalisel DECTil ja näpuotsaga veel üht-teist peale. Niimoodi saab tarbija palju väiksema telefoni ja kuhjaga mugavusfunktsioone, makstes 500?2000 krooni tavalise telefoniaparaadi hinnast rohkem.

Mobiilimõõtmetes juhtmeta miniDECT-telefoni põhiline ostuargument on siiski suurus. Siiani suuri juhtmeta telefone kasutanud ettevõtted on märganud, et inimene võtab palju meelsamini kaasa tillukese DECTi kui suure. Nii harvenevad oluliselt juhtumid, kus inimene on küll kontoris, aga lauatelefoni vastu ei võta. Eriti oluline on telefoni pidev kaasaskandmine suurema avatud või ka liigendatud ruumijaotuse korral, kus kõigi inimestega silmsidet pole ja ei saa karjuda: ?Oled sa kontoris?? Suunata linnakõne aga kontoris viibiva töötaja mobiilile on arutu lisakulutus. Seega võib olla seos juhtmeta telefoni mõõtmetel ja töö edukusel kontoris.

Audioline?i micro-seeria telefonid pakkusid juba eelmisel aastal polüfoonilisi helinaid, ka Siemensi uuemad mudelid on selle mobiilimaailmast alguse saanud trendiga kaasa läinud. Kui Siemensi ja Samsungi väikeDECTidel on suurt mälumaht numbrite jaoks, siis tuhatkond krooni odavamad Audioline?i ja Doro aparaadid kõigest 20 pesa alfabeetilist mälu. Audioline?i mudelil 7800 micro on ka sisseehitatud digitaalne automaatvastaja, Doro teeb ahvatlevaks isikupäraste esipaneelide vahetamise võimalus. Paljudele konservatiivse disaini pooldajatele meeldib Samsungi telefoni klaviatuuri kattev klapp.

Siemensil on lisaks kenale disainile 200 numbri mälu, taustvalgus ja häälevalik. Konkurentsitult parimat kõne- ja ooteaega lubav Siemens maksab suurema aku tõttu lõivu kaalule. Toru on ¼ võrra raskem kui näiteks Audioline?il. Samas on küsitav, kas ülipikad ooteajad äritarbijale lisaväärtust annavad ? kõigil väikestel DECTidel on juba kõneaegagi rohkem kui tööpäevas tunde.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing