EPL: Laienevad poeketid võitlevad asukoha pärast

20. veebruar 2004, 07:56

Mitu poeketti, mis peavad Eestis laienemisplaane, võitlevad soodsate asukohtade nimel nii omavahel kui ka kohalike omavalitsustega.

Näiteks on Eestisse poeketti kavandav Saksa säästukett Lidl saanud tagasilöökide osaliseks, sest on kavandatava kaupluse osakoha kaotanud kas konkurendile või pole kohalik omavalitsus Lidli kaupluseprojekte lihtsalt heaks kiitnud. Peale selle käib mõnes linnas kauplusekettide vahel võitlus lausa ühe ja sama koha pärast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hiljaaegu tuli tagasilöök Lidli plaanidele Tallinnast Lasnamäelt, kus Saksa discounter soovis oma kaupluse rajada Mustakivi teele. Selle napsas nina eest ära seni Tartu piirkonnas tegutsev Tirsi Grupp OÜ, kellel on samuti kavas laieneda Tallinna, Narva ning Pärnusse.

Tartus mitut supermarketit haldava Tirsi Grupp OÜ juhataja Toomas Määrits ütles, et sobivat kaubanduspinda on vähemasti Tallinnas üsna raske leida. ?Nägime sellega päris palju vaeva,? tunnistas Määrits.

Tartus on Saksa jaekett tundnud huvi kahe asukoha vastu, kuhu oma kauplus rajada, kuid mõlemal juhul on linnaplaneerimisosakond sunnitud ?ei? ütlema.

Linnaplaneerimisosakonna juhataja Urmas Ahvena sõnul järgivad Lidli kauplused kindlat tüüp-projekti, mis aga nimetatud kohtades ei mahtunud linna kehtestatud raamidesse. ?Rohkem pole huvi tuntud,? sõnas Ahven.

Valga linna peaarhitekti Ülevi Eljandi sõnul on Valgas kauplusepindasid luuramas käinud mitmed tegijad. ?Kui Lidl siin käis, siis palusin ka nende kaupluse projekti vaadata. See oli päris jube ? kaupluse välimus oli üsna hirmus. Tüüpiline saksa arhitektuur, millega me siin harjunud pole,? kommenteeris Eljand sakslaste kaupluseprojekti.

Valgas on asja uurimas käinud ka Konsum ja Selver, kusjuures viimasel on juba ka pind ära ostetud. ?Selline huvi on väga äkki tekkinud,? ütles Eljand. Samuti on Eljandi teada Valgas uute kaubanduspindade vastu mõningat huvi tundnud leedukate VP Market.

Rebimine võimaliku kaubanduspinna pärast käib ka Võru linnas. Võrus asuva ASi Wermo juhatuse esimees Olev Lüütsepp ütles, et nendele kuuluva territooriumi ostmise vastu tunneb huvi nii Saksa discounter-kett kui ka leedukatele kuuluv VP Market. Lüütsepa sõnul käivad mõlema osapoolega ka läbirääkimised.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing