EPL: Maiasmoka restorani tuleb Kalevi muuseum

23. veebruar 2004, 08:02

Kalevi mitme aasta pikkune püüdlus teha Tallinna vanalinna Pikale tänavale kuulsasse Maiasmoka majja maiustustemuuseum on saamas tegelikkuseks.

Viimased neli aastat oli linnale kuuluva Pikk 16 maja teisel korrusel eesti tervislikke toite pakkunud osaühing Stude Restoranid, kuni eelmise aasta novembri keskpaigani üüris see allrentnikuna ruume esimesel korrusel asuvalt kohvikult, osaühingult Maiasmokk, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Seal alustas Georg Stude ?okolaadi ja martsipani tegemist ning sajandi alguses oli korralik ?okolaadikohvik,? põhjendas huvi Maiasmoka vastu Kalevi juhatuse esimees Oliver Kruuda.

?Oleme ammu rääkinud, et vajame seda maja maiustustemuuseumi jaoks, eriti nüüd, kui me enam ise linnas ei ole. Esimesele korrusele tahaksime teha kommipoe ja kohviku, kuna alumisel korrusel on pagaritöökoda. Teisele ja kolmandale korrusele tahaksime teha muuseumi,? kirjeldas Kruuda.

Stude allrendilepingu lõppemise järel linn seda enam ei pikendanud. Kesklinna vanema Keit Pentuse kinnitusel ei soovinud Maiasmokk Studega lepingut pikendada, vaid valis uueks partneriks Kalevi. ?Kalev on valmis investeeringuteks ka tähtajatu lepingu korral ja on saatnud linnale ettepaneku, et on nõus korrastama fassaadi ning renoveerima ja võtma kasutusele ka seni tühjalt seisnud kolmanda ja neljanda korruse ruumid,? kirjeldas Pentus. Maiasmoka juhatajalt eile kommentaari saada ei õnnestunud.

Päevalehe andmetel on Kalev ja Maiasmokk sõlminud esialgse koostööleppe, mille kohaselt uue rendilepingu jõustudes saab Kalevist osanik.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing