Hästi säilinud büroomööblit saab ettevõtja osta ka kasutatuna

Kristo Mäe 25. veebruar 2004, 00:00

?Kasutatud büroomööbli võib saada uuest vähemalt kaks-kolm korda odavamalt,? ütles BRK Büroomööbli Realiseerimiskeskuse müügikonsultant Renel Sikk.

Vallasvara kokkuostjate pakutav pruugitud mööbli valik ulatub nõukogudeaegsest kontorimööblist kuni tänapäevase disainmööblini. Sõltuvalt sellest jääb töökoha maksumus vahemikku 250 kuni 15 000 krooni, kuid üksikuid mööblitükke võib saada juba 5 kuni 100 krooni eest.

Tartus kasutatud mööblit kokkuostva TRK OÜ juhataja Raivo Kulli sõnul jääb keskmine töökoha hind siiski 1000 krooni piiresse. Spetsiaalselt kindla ruumi jaoks ehitatud kalli mööbli võib samuti tuhande krooniga kätte saada.

Vara Realiseerimiskeskuse ASi juhatuse esimehe Edgard Vahkali sõnul on ettevõtjal siiski raske leida teist samasugust ruumi, kuhu selline mööbel paigutada.

Renel Siku sõnul ostavad kasutatud büroomööblit peamiselt väiksemad firmad, mis on alles oma tegevust alustanud. Sellisel juhul soovitakse mööblit kahe-kolme töökoha jaoks. Ühesugust mööblit jätkub tavaliselt kuni 6?7 töökoha jaoks, kuid suuremate kontoritega võib tekkida raskusi, sest komplekte 20?30 inimesele liigub harva. Vahkal selgitab, et üks selline pakkumine tuleb ehk mitme kuu kohta.

Kontorisse ei pruugita kasutatud mööblit leida ka siis, kui ostjal on kindlad nõudmised mööbli disaini suhtes.

Kui ostmisega pole kiire, siis saab mõnelt kauplejalt tellida sellist mööblit, mida soovitakse. Pärast soovitud müügipakkumise tulemist võetakse tellijaga ühendust. ?Mööbel on müüdud enne, kui me pakkujalt mööbli ära ostame,? nentis Relika Arnoja OÜst Realiseerimiskeskus.

Vahkali sõnul on suurem osa pakutavast mööblist 3?5 aasta vanune ja heades kätes võib pruugitud kvaliteetne mööbel kesta veel sama kaua. ?Olen näinud ringluses isegi 70ndate Lääne mööblit,? toob Vahkal näite hästi hoitud büroomööblist.

Mõnikord on müügis ka alla aasta kasutatud mööblit ja isegi päris uut, kuid väikese defektiga büroomööblit.

Olenemata hinnast, ei anta kasutatud kaubale tavaliselt garantiid. ?Muidugi, kui mööblil ilmneb varjatud vigasid, siis tuleme kliendile vastu ja kõrvaldame need vead või ostame tagasi,? ütles Vahkal.

Kui kontoris soovitakse mööblit vahetada, ei pea senine komplekt prügimäele rändama. Parem lahendus on see maha müüa.

?Tavaliselt maksame 1000 krooni töökohakomplekti eest. Muidugi oleneb kvaliteedist,? ütleb Relika Arnoja OÜst Realiseerimiskeskus. Sellisesse komplekti kuulub tavaliselt arvutilaud, sahtliboks ja riiulid.

Vara Realiseerimiskeskuse ASi juhatuse esimehe Edgard Vahkali sõnul võib kasutatud büroomööbli eest saada isegi kuni 10 000 krooni, kuid mõnikord on firmad oma kulunud kontorimööbli ka päris tasuta ära andnud, et ei peaks ise selle transporti korraldama.

Vahkali sõnul pole täna aga erilist mõtet pakkuda nõukogudeaegset standardset kontorimööblit, sest seda on suurtes kogustes lihtsalt raske maha müüa.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing