Euroopa börsidel: Heinekeni ja Lufthansa aktsiad tulemuste järel miinuses

25. veebruar 2004, 13:08

Euroopa börsidel on kvartalitulemused avaldanud Heinekeni ja Lufthansa aktsiad on miinuses, Nokia ja Ericssoni aktsiate hinnad on tõusnud.

Euroopa suurematest börsidest on London ja Pariis samadel tasemetel kus eile, Frankfurdi DAX indeks on langenud 0,26%.

Hollandi päritolu õlletootja Heineken teatas, et kasum enne ühekordseid kulusid/tulusid ning amortisatsiooni kasvas. Heineken hoiatas, et sellel aastal võib kasumile halvasti mõjuda euro kursi tõus USA dollari ja teiste valuutade vastu. Probleemiks on ka nõrgem nõudlus õlle järele USAs ja Lääne-Euroopas. Heinekeni aktsia on Amsterdami börsil langenud 2,2%, 31,68 eurole.

Majandustulemused avaldanud Lufthansa aktsiaga hind on langenud 0,1%, 14,29 eurole. Kompanii teatas koos majandustulemustega, et möödunud aasta eest dividende ei maksta. Aasta varem maksti iga aktsia kohta dividende 0,6 eurot.

Nokia aktsiaga kaubeldakse Helsingi börsil 17,65 eurol ehk 0,34% kõrgemal kui eile. Investeerimispank Credit Suisse First Boston (CSFB) tõstis Nokia hinnasihi 18 eurolt 20 eurole. Aktsiat soovitab pank omada rohkem kui võrdlusindeksi osakaal ette näeb.

Ericssoni aktsia on Stockholmi börsil kerkinud 0,5%, 20,30 Rootsi kroonile.

Rakvere Lihakombinaadi suuraktsionäri HK Ruokatalo aktsia hind on majandustulemuste järel langenud 1,5%, 6,62 eurole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing