Pärnu PM: Pankrotistunud mööblitootja võlgneb 70 töötajale palga

25. veebruar 2004, 08:26

Pärnu mööblitootja OÜ Oettingeri võlad ületavad vara sadades kordades ja firmal on 70 inimesele maksmata töötasu.

Oettingeri pankroti on välja kuulutanud Pärnu maakohus. Esialgse hinnangu põhjal ulatub ettevõtte võlg 7,54 miljoni kroonini, millest võlad hankijatele moodustavad 4,5 miljonit, kirjutab Pärnu Postimees.

Ettevõtte pankrotihalduri Suido Västra andmeil küünib maksuameti võlanõue 2,13 miljoni kroonini, olles nõudeist suurim. Vara on Oettingeril aga 30 000 krooni väärtuses.

Seetõttu lõpetas Pärnu üks olulisi tööandjaid tootmise 2003. aasta lõpus, jäädes töötasu võlgu 70 töötajale.

Västra sõnade kohaselt viisid Oettingeri pankrotti äriplaaniga võetud riskid. ?Ettevõte töötas põhimõttel, et toimetas rendipinnal ja lootis seadmed järelmaksuga välja osta,? selgitas pankrotihaldur. Euroopa turu langus tõi kaasa ekspordimahtude vähenemise, samal ajal eksportis firma toodangut oma ruumide rendileandja ASi EPL Pimet kaudu.

?Kuigi süvaanalüüs on tegemata, saab siiski öelda, et ettevõte võttis endale liiga suured riskid. Kas tegemist oli ränga juhtimisvea või koguni pankrotikuriteoga, selgub menetluse käigus,? märkis Västra.

Mööblitootja Oettinger alustas tööd 1999. aastal, firma ainuosanik ja juhataja oli Heinrich Aruste.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing