Majandusaasta lõpuks ootab Kalev kasumit

Annika Matson 26. veebruar 2004, 00:00

AS Kalev teenis 2003./2004. majandusaasta esimesel poolaastal 6,9 mln krooni suuruse kahjumi. Eelmise aasta esimesel poolaastal oli ettevõtte puhaskasum 13,5 mln krooni. Firma esimese kuue kuu konsolideeritud realiseerimise netokäibeks oli 186,2 mln krooni, mis on eelmise aasta sama perioodiga samal tasemel.

Detsembriga lõppenud teises kvartalis teenis Kalev 8,9 mln kroonise puhaskasumi, jäädes 2002. aasta jõulukvartaliga samale tasemele. Ettevõtte realiseerimise netokäive oli teises kvartalis 115,8 mln kroonini, mis jäi samuti eelmise aasta sama perioodiga võrreldes enam-vähem muutumatuks. Ettevõte põhjendas kuue kuu kahjumit seoses kolimisega Tallinnast Pärnu maanteelt Jürisse Põrguväljale.

Kalevi rahanduse ja IT-juhi Tarmo Maasikamäe sõnul loodab Kalev käesoleva majandusaasta lõpuks kasumisse jõuda.

Seda vaatamata sellele, et käesoleva aasta mais hakkab kolima seni Tallinnas tegutsenud karamellitsehh ehk ligi 20% ettevõtte tootmisest. Kolimiseelarve on koostamisel.

Maasikmäe sõnul vähenesid Kalevi kulutused jõulutoodete portfelli väljatöötamisele ning selle turundusele võrreldes eelnenud aastaga.

Kalevi kondiitritoodete kogumüük ulatus käesoleva majandusaasta esimesel kuuel kuul üle 3400 tonni, vähenedes eelnenud aasta sama ajaga võrreldes 11%. Selle põhjustas firma andmetel tootmise neljakuulisest seisakust tingitud mõnede kaupade puudujääk.

Kalev müüs 76% kondiitritooteid koduturul ning eksportis 24%. Peamisteks ekspordiriikideks on jätkuvalt Läti ja Ukraina. Lisaks eksportis Kalev tooteid Venemaale, Skandinaaviamaadesse ning USAsse.

Evli Baltic Fundile kuulub 12 373 Kalevi aktsiat. Fondi haldava Suprema juhatuse liige Veikko Maripuu märkis, et suhtuvad Kalevi majandustulemustesse rahulikult. ?Tulevikus ootame tulemuste paranemist, sest potentsiaali on,? ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing