Ekspordi turvalisus on ettevõtja käes

Merike Lees 27. veebruar 2004, 00:00

Mis kõige olulisem ? see ei võta isegi palju aega ega vaeva. Kohalikud taustauuringufirmad teevad 1000-1500 krooni eest ühe tunni või maksimaalselt nädala raporti äripartneri taustast, tema finantsseisust, maksekommetest ja lisavad sellele oma hinnangu. Sealt saab infot, kas partneri seis on kindel või võib teda ähvardada pankrot.

Kui parteri taust enam-vähem selge, ei tasu algajal eksportööril hakata leiutama lepinguid, mis võivad hiljem hoopistükkis talle endale kahjulikuks osutuda, vaid ka siin on üsna turvaline lahendus erinevate tüüplepingute näol olemas. Ükski leping ei garanteeri, et müüja ostjalt kauba eest lõpuks raha kätte saab. Sellisel juhul saab müüja end ostja makseriskide vastu pangas kindlustada. Seega on väliskaubanduse mitme olulise aspekti riskide maandamine ettevõtja enda käes ning sõltub tema oskusest võimalusi kasutada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing