Kahe nädalaga on tulumaksu tagastatud 70 mln krooni

Liis Kängsepp 27. veebruar 2004, 14:35

Kahe nädalaga on Maksu- ja Tolliamet tagastanud 39600 e-maksuametis tulusid deklareerinud isikule kokku 69 miljonit krooni.

Esmaspäeval tagastas maksuhaldur kõigest nädal varem oma tulusid deklareerinuile kaks miljonit krooni tulumaksu, siis päev hiljem juba 11 miljonit krooni ning edaspidi ligi 20 miljonit krooni päevas.

Möödunud aastal toimus esimene tulumaksu tagastus maksumaksjaile 17. märstil, ehk enam kui kuu hiljem kui käesoleval aastal.

Tänase kesköö seisuga on maksu- ja tolliametile kahe nädalaga läbi e-maksuameti tuludeklaratsioone jõudnud esitada ligi 91000 inimest. Teenindusbüroodes paberkandjail deklareerinute arv on ligi 30 000. Seega on e-maksuameti kaudu deklareerinute suhtarv deklareerijate üldarvust ligi 75%. Kogu eelmise aasta jooksul laekus e-maksuameti vahendusel deklaratsioone 138500, üldse on Eestis ligi 400000 tuludeklareerijat.

'Võttes arvesse veel täna ja nädalavahetusel laekuvad deklaratsioonid, oleme pea kahe nädalaga alates 16 veebruarist vastu võtnud sama suure arvu deklaratsioone kui eelmisel aastal kokku,' ütles maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Avo Rõõmussaar. 'Kõik need lahendused nagu e-maksuamet, eeltäidetud deklaratsioon ja kiire enammakstud tulumaksu tagastamine on Euroopa ja ka maailma mõistes harukordsed saavutused. Oleme püüdnud anda endast parima, et klient ei peaks põhjendamatuid kulutusi seoses deklareerimisega kandma.'

Maksu- ja tolliamet tunnistab, et ei olnud valmis maksumaksjate nii suureks surveks e-deklareerimisele, mille tulemusel on esinenud häireid infotehnoloogia funktsionaalsuses ning infotelefoni 1811 kättesaadavuses. Samas on maksuhaldur suutnud iga päevaga eeltoodud probleeme leevendada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing