ÄP: Finantsinspektsioon vilistab väikeaktsionäridele

01. märts 2004, 13:26

Äripäeva seisukohast on ASi Estiko aktsiate üleminekul suuromaniku, ASi Rondam ehk Neinar Seli kätte kahjustatud väikeaktsionäride huve.

Estiko suuromanik Neinar Seli on tegutsenud viimased kümme kuud selle nimel, et saada enda kätte kogu Estiko aktsiapakki. See on Selil Estiko juhi Ellen Tohvri kaasabil ka õnnestunud ? tema käes on ümmarguselt 95% Estikost, niipalju, et äriseadustik lubab tal ka ülejäänud väikeaktsionärid üle parda heita.
Samas on toimetuse andmeil Rondam teinud keelatud ajal viis tehingut Estiko aktsiaga, neist ühe koos Estikoga.

'Seli tegevus näitab, et finantsinspektsioon ei tee oma tööd korralikult. Inspektsioon, mis peaks jälgima, et raha- ja väärtpaberiturul toimuv tegevus oleks läbipaistev, turuosalised järgiksid seadusi ja head tava, ei liiguta kõverat kõrtki, kui suuromanikud tõmbavad väikeaktsionäridele mütsi silmini pähe,' kirjutab Äripäev homme ilmuvas juhtkirjas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing