Greenspan hoiatab Hiina jüaani kursi vabaks laskmise eest

ÄP 03. märts 2004, 00:00

USA dollariga seotud Hiina jüaani kursi dollarist lahti sidumist on nõudnud mitmed USA firmad ja poliitikud, kuna USA ettevõtete konkurentsivõime kannatab seetõttu.

Greenspan ütles kirjas USA Senati panganduskomitee juhile Richard Shelbyle, et üle 50 protsendi Hiina pankade laenudest on halvad ning pangandussüsteem saab toimida vaid siis, kui hoiustaja ei tõmba raha pankadest välja.

?Hiinas kardavad paljud, et loobumine kapitali kontrollist, mis keelab kohalikel investoritel investeerida välismaale ning kaubelda välisvaluutadega ? mille lubamine vabalt kujuneva kursi korral on vajalik ? võib põhjustada hoiuste väljavoolu Hiina pankadest, destabiliseerides seega pangandussüsteemi,? lausus Greenspan.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing