Tallink ostis juba neljanda kiirlaeva

03. märts 2004, 13:22

Tallink Grupp ostis lisaks hiljuti omandatud kiirlaevale AutoExpress 3 veel ühe Tallinn-Helsingi liinil opereerima hakkava kiirlaeva Tallink AutoExpress 4.

Tallink Grupi teatel on 1996. aastal ehitatud kiirlaeva pikkus 94 meetrit, laius 16 meetrit ning kiirus 37 sõlme. Autoexpressil on 600 reisijakohta, laev võtab peale ka kuni 170 sõiduautot. Kokkuleppel müüjaga Tallink laeva ostuhinda ei avalda.

Tallink Grupi finantsdirektori Andres Hundi sõnul on Tallinki kiirlaevaostude eesmärgiks kindlustada ettevõtte liidripositsiooni Tallinn-Helsingi reisijateveoturul. 'Me valmistume uueks konkurentsisituatsiooniks, mille märksõnadeks on tax free kaubanduse kadumine 1. maist, prognoositav reisijate kasv ja meie konkurentide riiklikud toetused rahvuslike laevafirmade konkurentsivõime säilimiseks. Tallink ei looda ainult Eesti valitsuse mõistvale suhtumisele, vaid on ka ise jõuliselt investeerinud uues keskkonnas tegutsemiseks,' ütles Hunt.

Tallink märkis, et on saanud põhimõttelise nõusoleku ka Tallinna Sadamalt vajalike investeeringute tegemiseks, mis võimaldavad uue reisilaeva vastuvõtmist. Hundi sõnul on Tallinna Sadamal huvi uute reisijavoogude vastu.

Soome suunal teenindas Tallink reisijaid seni kokku nelja alusega, kahe kruiisilaeva Romantika ja Meloodiaga ning kiirlaevadega AutoEkspress ja AutoEkspress 2. 25. veebruaril teatas ettevõte 1997. aastal ehitatud kiirlaeva AutoExpress 3 ostmisest, laev hakkab reisijaid teenindama Tallinn-Helsingi liinil alates uuest hooajast.

19. märtsil esitleb Tallink Tallinnas ettevõtte uut kruiisilaeva Victoria I.Victoria I on 2002. aasta kevadel valminud kruiisilaeva Romantika sõsarlaev, mis mahutab 2500 reisijat ja laeva autotekk 550 sõiduautot. Aprilli alguses alustab ettevõte teenindamist avataval liinil Helsingi-Tallinn-Peterburi.

2003. aastal teenindas Tallink kõikidel ettevõtte hallatavatel liinidel kokku 2.6 miljonit reisijat, sellest Soome suunal 2,1 miljonit reisijat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing