Setantas Guinness odavam kui Dublinis

Heidi Vihma 05. märts 2004, 00:00

Lisaks Guinnessile saab siin ka Kilkenny, Carlsbergi ja Tartu õlut ning kümmet sorti viskit.

Viimastel aastatel olen sattunud Otepääle korra aastas, talvisel suusapuhkusel. Iga kord teen ka parematele söögikohtadele ringi peale ja iga kord on mõned head ja mõned halvad üllatused. Halvaks üllatuseks on see, kui veel eelmisel aastal oivalise toidu ja teenindusega silma paistnud kohas unustatakse singi-oasalatisse sink panemata ja lauale jõuavad ainult kastmega ülevalatud oad. Aga see ei ole selle korra jutt. Setanta on alati olnud hea üllatus ? seal suudetakse juba mitu aastat püsida ühtlaselt heal tasemel nii toidu, teeninduse kui ka muu meelelahutuse poolest. Pubi omanik paistab teadvat, mida ta tahab pakkuda ja on selle ka oma töötajatele selgeks teinud. Ja kui külastajatele see meeldib, siis polegi põhjust igal aastal uut nägu kujundada.

Et seekord Tipperary pirukas pisut kuivavõitu ja liiga väheste köögiviljadega oli, ei muuda asja. Vähemalt teadis ettekandja piruka sisu osas kaasa rääkida ja oli kursis isegi koka plaanidega selle täiendamisel. ?Kalamehe preemia? nimeline lõhepraad veinikastmes maitses suurepäraselt ja ka väike portsjon oli piisavalt suur. Selle korra tipproaks osutus ?Meremehe pasta?: täpselt al dente, mahe koorene kaste, kalatükid, krevetid. Kiigemäe gulja?isupp üllatas tugeva ehtsa tomatimaitsega ja ?Tahe suutäis? ehk heeringa-kartulitaldrik oli nii nagu ikka, ehtne ja hea.

Nädalalõpu õhtutel pakutakse söögile-joogile lisaks ka muud lusti, selle õhtu rahvalõbustajaks oli Jüri Homenja.

Pühajärve kõrgel kaldal asuv Setanta on ilmselt üks parema vaatega söögikohti Eestis. Suvisel ajal saab vaadet imetleda ka terrassilt, talvel tuleb aknatagusega leppida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing