Merelaevade register läheb märtsi lõpus lukku

05. märts 2004, 11:45

Kalalaevaregistrisse saab valitsuse eilse määruse kohaselt aluseid kanda kuni 31. märtsini, aprillist saavad kalapüügiloa vaid registrisse kantud laevad.

Valitsuse määruse kohaselt jaotatakse Eesti kalalaevad nelja alajaotusesse. Kalalaevastiku segmentidesse jaotamise eesmärk on hõlbustada püügivõimsuse reguleerimist kooskõlas püügivõimalustega.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome sõnul on kalalaevaregistri merelaeva segmentidesse võimalik laevu lisada veel kuni 31. märtsini, pärast seda kuupäeva ühtegi laeva registrisse enam juurde lisada ei saa. 'Laevaomanikud, kes on huvitatud merelaevade registrisse juurdelisamisest, peaks kiirustama. Kalapüügiluba väljastatakse ja õiguse kala püüda saavad vaid laevad, mis on kantud kalalaevaregistrisse,' lausus Soome.

Soome sõnul peaks laevaomanikud praegu üle kontrollima oma kalalaevaregistrisse kantud laevade andmed. Kalalaevaregister on üleval keskkonnaministeeriumi koduleheküljel http://www.envir.ee/kalandus/kalalaevaregister.html.

Kalalaevad jaotatakse segmentidesse vastavalt nende üldpikkusele, püügipiirkonnale ja kasutatavatele püügivahenditele. Välja on toodud ka püütavad kalaliigid. Suletud segmenti võib kanda laevu ainult siis, kui vastava püügivõimsusega laev segmendist eelnevalt kustutatakse. Püügivõimsust arvestatakse kalalaeva mootori võimsuse ja kogumahutavuse järgi.

Kalalaevu on võimalik juurde lisada vaid sisevete segmenti, mere segmendid on suletud tulenevalt Euroopa Liidu nõuetest. Euroopa Liidu Nõukogu määruse kohaselt võib laevu juurde tuua vaid pärast nende välja viimist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing