Neivelt näeb Balti pankadele ELis kiireimat kasvu

Peeter Stamberg 08. märts 2004, 00:00

Hansapanga juhatuse esimehe Indrek Neivelti sõnul kasvavad Balti pangad laienevas ELis kõige kiiremini, kuna arvutiseerimine on kärpinud nii pankade üld- kui ka personalikulusid.

?Baltimaadel on Euroopas kiireim kasvupotentsiaal,? ütles Neivelt intervjuus Bloombergile. Tema sõnul on pangandus paljuski tehnoloogiamahukas äri ja efektiivsem töötamine on konkurentsieeliseks.?

Lääne-Euroopa suunalise vabakaubanduse, laenumahtude ligi 30protsendise tõusu, intressimarginaalide languse ja ELi keskmisest suurem usaldatavus pangakaartide ja internetiteenuste suhtes peaksid aitama Balti pankadel rekordkasumeid teenida.

Neivelt ütles intervjuus, et sellel aastal saavutab Hansapank varem seatud finantseesmärgid (maksude-eelne kasumi kasv 10 protsenti, omakapitali tootlus vähemalt 20 protsenti ja tulu-kulu suhe alla 50 protsendi).

Neivelt ütles intervjuus, et intressimarginaalid on Baltimaades juba väga madalad ja edasist langust ta ei eelda. ?Eelmisel aastal langesid marginaalid Baltimaades tugevalt. Paremate kinnisvaralaenude intressid on 1,2 protsendipunkti üle Libori, Soomes on see näitaja 0,8 protsendipunkti,? lausus ta. ?Arvestades suhtelist riski, on marginaalid juba liiga madalad ja me ei eelda täiendavaid langusi.?

Venemaal on Hansapanga üksus saavutanud liisingufirmade edetabelis juba kolmanda koha, seda pärast vaid 18kuulist tegutsemist. Hetkel moodustab kogu Venemaaga seotud risk 5 protsenti varadest, lähiaastatel ei tohiks see ületada 10 protsendi piiri. ?Praeguste intressimäärade tõttu on pangandustegevus seal väga kallis ja me tahame keskenduda oma klientide finantseerimisele,? ütles Neivelt Venemaa suunalist tegevust kommenteerides. ?Me ei ütle aga ei võimalikele ostudele või panga loomisele seal, kuna pikaajaliselt vajame me Venemaalt ka deposiite.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing