IT Grupp loob Eesti avaliku sektori suurima andmehoidla

08. märts 2004, 12:52

Täna allkirjastati justiitsministeeriumi ja IT Grupi vaheline leping, mille eesmärgiks on avaliku sektori suurima andmehoidla loomine.

Hewlett Packardi tehnoloogial põhinev hoidla koondab endas üle kümne, varem erinevates asutustes eraldi seisnud infopanga nt. vanglate info registri ja kohtulahendite registri. Viimasena lisatakse ka äriregister.
Lepingu sisuks on andmehoidla ost, projekteerimine, paigaldamine, garantii- ja laiendamise teenus, teatas IT Grupp. Selle aasta mai lõpuks valmiv andmepank on projekteeritud viie terabaidise mahuga info säilitamiseks. Soetatavate seadmete ja teenustega tagatakse suurte riiklike andmekogude kiire käideldavus ning säilitamine.
Info tsentraliseerimise tõttu vähenevad ka registrite halduskulud. Andmehoidla paikneb üliturvalises keskkonnas, mis vastab peamistele rahvusvahelistele datacenter-standarditele.

Hoidlaga koos hangiti ka kompleksne viirusetõrje lahendus kogu Justiitsministeeriumi rohkem kui 2500 arvutitöökohaga haldusalale. Antud riigihankel konkureerisid peale IT Grupi veel Abobase Systems AS, BCS Infra AS, Elion Ettevõttes AS ja MicroLink Eesti AS.
IT Grupp on 80 miljonilise aastakäibega infotehnoloogiliste lahenduste pakkuja; Hewlett Packardi, Delli ja Microsofti kuldpartner.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing