Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti Energia leiutas igiliikuri

Raimo Ülavere 12. märts 2004, 00:00

Eilses Postimehes kinnitab Eesti Energia finantsjuht Sandor Liive, et kui nüüd saaks 15protsendilise hinnatõusu kinnitatud, hakkaks edaspidi elektrienergia hind tõusma vaid inflatsiooniga samas tempos.

Kui Liive ütlus teoks peaks saama, on Eesti Energia leiutanud juba sajandeid leidurite unistusteks oleva Perpetum Mobile ehk igiliikuri. Tõsi, igavesti ei hakkaks siis liikuma mitte mingi masin, vaid elektri hind.

Elektri hinna tõus mõjutab olulises osas inflatsiooni ehk üldist hinnatõusu. Seega toob Eesti Energia tulevikus enda poolt kaudselt kergitatud hinda ehk inflatsiooni põhjenduseks, et omakorda uuesti elektri hinda tõsta.

Eesti Energia leidurite fantaasia hinnatõuse põhjendades liigub kiiremini kui elektron juhtmes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:16
Otsi:

Ava täpsem otsing