Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kolm riiki jõuavad koju

ÄP 12. märts 2004, 00:00

Täna (12.03.1999) annavad T?ehhi, Poola ja Ungari välisminister Missouri osariigis Independence?is NATOle üle allakirjutatud dokumendid, millega neist saavad selle organisatsiooni täieõiguslikud liikmed. ?Pärast dramaatilisi ajaloosündmusi on T?ehhist jälle saanud Euro-Ameerika maailma julgeoleku lahutamatu osa. See annab meile lootust, et meie maad kunagi enam ei vallutata ega ohverdata ühelegi agressorile,? ütles T?ehhi president Vaclav Havel kohtumisel Poola presidendi Aleksander Kwasniewskiga. Ja too lisas: ?NATOsse astumisega naaseme me lõpuks oma päriskoju.? Ülejäänud üheksa Ida- ja Kesk-Euroopa riiki, nende seas ka Eesti, jäävad veel NATO ukse taha. Ehkki NATO on lubanud uutele liikmetele uksed lahti hoida, kardab lääs Venemaad ärritada.

Hetkeseis: 10. märtsil võttis Riigikogu 85 poolthäälega vastu Põhja-Atlandi Lepinguga ühinemise seaduse, millega Eesti võetakse vastu NATOsse. Ühinemisdokumentide pidulik üleandmine USA välisministrile toimub 2. aprillil.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:16
Otsi:

Ava täpsem otsing