Ettevõtted tulumaksust priiks!

ÄP 15. märts 2004, 00:00

Paremerakondadest koosnev uus valitsusliit muudab võimule tulles tulumaksuvabaks kogu ettevõtte kasumi, mille ettevõte investeerib arengusse. Reformierakonnal on tulumaksuseaduse eelnõu juba koostatud ning nad on valmis selle kohe, kui uus riigikogu tööd alustab, menetlusse esitama. Reformierakond soovib, et tulumaksuvabastus rakenduks 1. jaanuaril 2000. Ligi sõnul pingestab tulumaksuvabastus mõneti riigieelarvet. Tänavu on ettevõtte tulumaksu planeeritud laekumine 1,65 mld krooni. ?Tegemist on maksuliigiga, mille laekumine kohutavalt kõigub. Kui ettevõtetel pole tulu, pole ka makse millestki maksta,? selgitas Ligi. ?Praegu on ettevõtted massiliselt esitanud avaldusi maksete edasilükkamiseks.?

Hetkeseis: Maksuvabastus tuli ja kestab edasi. Aga vastaseid oli sellele nii 2000 kui praegu - Euroopa Liit küll ei keelanud meie maksuvabastust, kuid ükski ELi riik sellele kuigi hea pilguga ei vaata. Soomes suisa vihatavat seda soodustust, nagu tunnistas meie lehes hiljuti Esko Passila.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing