Kull: Eesti mööblitööstus Soomet ei ohusta

Liis Kängsepp 15. märts 2004, 15:31

Thulema nõukogu esimehe August Kulli sõnul pole Soome mööblitootjatel põhjust paanikaks, nagu viiks Eesti päritolu mööbli kasvav eksport Soome siseturu kriisi.

?Vist natuke liialdatud on see, et eestlased murravad peale ja selle tõttu Soome mööblitootjatel läheb halvasti,? sõnas Kull, kelle sõnul on eestlased pigem Soome mööblitootjate üks suurimaid partnereid. ?Meil on tõesti väga hea positsioon, mida ei saa alahinnata.?

?Kartus on ilmselt õigustatud, aga paanikaks pole põhjust,? ütles Kull, kelle hinnangul on tendents selle poole tõesti olemas, et Eesti mööbel muutub Soomes populaarsemaks. ?Eestis osatakse head mööblit teha, hinna ja kvaliteedi suhe on parem. Samamoodi mõjutab Saku oma odava siidriga seal turgu.?

Kulli sõnul pole selles ka midagi halba, kui osa tootmist Soomest ära kolib. Samas ei usu ta Soome lehtede prognoosidesse, et ka Eestist kolib mööblitööstus varsti Ukrainasse ja Valgevenesse ? kas seal peale infrastruktuuri on ka hea töökultuur, küsis Kull.

Eesti mööblitööstuse toodangust läheb ekspordiks 75%, Thulema ekspordib oma toodangust 20%, sellest umbes pool läheb Soome.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing