TNC Components: Eesti ja Soome mööblitööstus - sääsk ja elevant

Liis Kängsepp 15. märts 2004, 16:31

Köögimööblitegija TNC Components juhi Kaido Toome sõnul on Eesti ja Soome mööblitööstus nagu sääsk ja elevant ? pigem on meie mööbli osakaal Soome turul väike.

?Ma ei usu, et nad peaksid väga halama,? sõnas soomlastele kuuluva TNC Componentsi juht Kaido Toome. ?Ei saa muidugi salata, et Eesti ja Soome töösturite tingimused on erinevad,? viitab Toom eelkõige tööjõukulude erinevustele ? siin on tööjõud isegi 5 korda odavam.

Täna kirjutas Helsingin Sanomat, et juba 45% Soome imporditavast köögimööblist tuleb Eestist. Toome sõnul võib see protsent olla isegi reaalne. ?Kuid kas on mainitud ka seda, palju üldse importkööke Soome viiakse,? küsib mees samas. ?Soomlased on selline rahvas, kes hoiab viimase hetkeni kinni kodumaisest tootest. Neile on patriotism sisse sündinud ja pigem ostetakse importkaupa alles siis, kui sellel on olemas näiteks tõsine hinnaeelis.?

Kohtla-Järvel tegutsev TNC Components kuulub juba kolm aastat soomlaste müügifirmale, mis varem olid firma klient.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing