UBS soovitab vähendada portfellis aktsiate osakaalu

15. märts 2004, 10:33

Varademahult Euroopa suurim pank UBS soovitab vähendada portfellis aktsiate osakaalu ja suurendada raha osakaalu, vahendab Bloomberg.

Aktsiate müümise soovituse põhjusena toob pank USA nõrga tööjõuturu, mis kätkeb endas riski maailma suurima majandusega riigi kasvule.

UBS soovitab vähendada USA aktsiate osakaalu 28,3 protsendilt 27,3-le, teatas pank oma soovituses klientidele. Pank soovitab Euroopa aktsiate osa portfellis vähendada 9,7-lt protsendilt 9-le protsendile. Arenevate turgude aktsiatesse paigutust soovitatakse vähendada 7,2-lt protsendilt 5,2-le. Globaalsete turgude aktsiate osas on panga soosikuks Jaapani aktsiad. Kokku soovitab pank vähendada aktsiate osakaalu viie protsendi võrra. Suurimat ohtu varaklassides näeb pank valitsuse võlakirjades.

?Turud on fokuseeritud töökohtade loomisele,? kirjutas üks kolmest analüüsi allakirjutanud strateegist ? Larry Hatheway. ?Lähinädalatel pole olulisi majandusnäitajaid tulemas, mis võib kätkeda ohtu, kuna kõik keskenduvad turul vaid nendele töökohtade numbritele.?

UBS ei soovita vähendada aktsiatesse investeeringut Jaapanis sama palju kui mujal seoses tugeva ekspordi ja majapidamissektoriga. Viimase Jaapani valitsuse raporti põhjal on Jaapanis laovarud kahanenud, mis viitab UBSi hinnangul sellele, et tööstusettevõtted suurendavad tootmist. Jaapani Keskpanga ja Rahandusministeeriumi valuutainterventsioonid on aidanud luua jeeni müües turule likviidsust.

Jaapani ametivõimud kulutasid kahe kuu jooksul 95 mld dollari väärtuses jeene valuutainterventsioonideks. Välismaalased ostsid 5. märtsil lõppenud nädalal rekordiliselt Jaapani aktsiad, kuna märgid Jaapani kodumaisest kasvust peaks andma hoogu firmade majandustulemsutele.

?Olles läinud nädalal kohtunud Tokios analüütikute, klientide ja teistega oleme me veendunud, et tsüklilised, strukturaalsed, poliitilised ja rahavoogude kaalutlused on jäänud Jaapani aktsiatele soodsateks,? kirjutas UBS.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing