Kuidas värvida melamiinpinda?

Arto-Randel Servet 17. märts 2004, 00:00

Värvimise seisukohast on need pinnad sarnased, oluline on pinna ettevalmistamine ja kruntimine. Esimese sammuna tuleb värvitav pind pesta puhastusvahendi Vivaclean vesilahusega, mis eemaldab mustuse. Läikiv pind tuleb matistada liivapaberiga (nr 240), teravad nurgad lihvida faasi ja eemaldada lihvimistolm.

Tavalised krunt- ja mööblivärvid ei nakku melamiini ja laminaadi kõva sileda pinnaga, seega võib krundiks kasutada näiteks Tikkurila nakkekruntvärvi OTEX, mis on mõeldud raskesti värvitavatele pindadele. Nõnda ettevalmistatud lamineeritud kapi või riiuli võib järgmisel päeval üle värvida mööblivärviga Vivatix, Melodu Universal või Universal Tix. Vesialuselise värvi puhul kasutatakse sünteetiliste harjastega pintslit, lahustipõhise värvi korral naturaalsetest/kombineeritud harjastest pintslit. Mõlema puhul sobib ka viltrull.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing