EPL: Uues veekeskuses palju vigastusi

17. märts 2004, 08:06

Pärnu Tervise Paradiisi veekeskuses on vigastada saanud paarkümmend külastajat, arstide hinnangul on õnnetused juhtunud inimeste endi ettevaatamatuse tõttu.

Kaks ja pool nädalat tagasi avatud Pärnu veekeskusest on läinud Pärnu haiglasse esmaabi saama ligikaudu kolmkümmend vigastatut, enamikul neist on olnud haavad või põrutused, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pärnu haigla vastuvõtuosakonna juhataja Aire Veber ütles, et veekeskuse avamine tõi traumapunkti meedikutele tööd kõvasti juurde. ?Õnnetusi ikka jätkub, mõni päev tuleb meile 4?5 vigastatut, samas mõni päev mitte ühtegi,? ütles ta.

?On olnud varbaluu murde, peapõrutusi, kaelapõrutus, lõikehaavu, küünarliigeste väänamisi,? loetles ta. Arsti sõnul on enamik vigastusi siiski kergemad, raskemateks loetakse varbaluude murde, mida on olnud üksikuid. Raskemaid luumurde arsti sõnul veekeskusest saadud ei ole.

Veberi hinnangul on enamik veekeskuse õnnetusi põhjustatud kas vigastatute endi või teiste külastajate ettevaatamatusest ja hooletusest. ?Tõenäoliselt on väga palju süüdi inimesed ise, kui nad liugtorust sõidavad teistele selga või hüppavad hüppetornist kellelegi pähe,? rääkis ta.

?Ma ei ütleks, et meil ei oleks vigu olnud, aga mitte nii drastilisi, et need põhjustaksid õnnetusi,? ütles Tervise Paradiisi tegevdirektor Heldur Sass. Sassi sõnul ei juhtuks õnnetusi, kui külastajad instruktsioonidest täpselt kinni peaksid.

Samas väidavad külastajad, et ka liugtorude konstruktsioon pole ohutu. ?Liugtorust alla lastes pidi toru põhjas olema metallist asi, mille vastu nad end ära löövad ja mis lõikehaavu tekitab,? vahendas Veber abisaajatelt kuuldut.

Sassi kinnitusel pole liumäel teravaid kohti, kus ennast vigastada saaks. ?Ma olen ise kõik läbi sõitnud ja jumala pärast, seal ei ole teravaid kohti,? ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing