Forbes reastas kõige rikkamad riigijuhid, esikohal Saudi Araabia kuningas

17. märts 2004, 14:21

Ajakiri Forbes avaldas maailma rikkaimate riigijuhtide edetabeli - esikohal on Saudi Araabia kuningas Fahd 25 mld dollariga.

Talle järgneb Araabia Ühendemiraatide valitseja ?eik Zayed bin Sultan Al Nahyan koos perekonna ja 20 mld dollariga. Varem kõige rikkamaks peetud Brunei sultan Haji Hassanal Bolkiah asub kolmandal kohal 14,3 mld dollariga.

Edasi tulevad Dubai emiraadi valitseja ?eik Mohammed bin Rashid Al Maktoum 10 mld, Liechtensteini vürst Hans Adam II 2,2 mld, Tai peaminister Thaksin Shinawatra perekonnaga - 1,4 mld dollarit.

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II ja Hollandi kuninganna Beatrixi varandust hinnatakse vatavalt 660 ja 260 mln dollarile. 9. ja 10. kohal on üllatuslikult Palestiina ja Kuuba liidrid. Yasser Arafati varandust hinnatakse 200 mln, Fidel Castro oma 150 mln dollarile.

Eraldi arvestust peetakse nn suurde seitsmikusse kuuluvate riikide juhtide varanudse üle. Suure vahega teiste ees juhib Itaalia peaminister Silvio Berlusconi 10 mld dollari suuruse varandusega.

Hästi lähevad asjad ka Kanada peaministril Paul Martinil, kes andis enne ametisseastumist oma laevakompanii Canada Steamship Lines üle poegadele. Martini varandust hinnatakse 225 mln dollari suuruseks.

George Bushi varandus on ametlikult üksnes 15 mln dollari suurune. Siia on lülitatud tema Texase rant?o ja väärtpaberid. Jacques Chirac valdab koos naisega luksuslikku kinnisvara 9 mln dollari väärtuses. Kõige vaesemad on professionaalsed poliitikud. Tony Blair on kogunud 3 mln, Junichiro Koizumi 2 ja Gerhard Schröder 1 mln dollarit.

<#Lenta.ru=http://www.lenta.ru/economy/2004/03/16/richest/>

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing