Kohtuprotsess ERA-pankurite üle jätkub pooleteise nädala pärast

18. märts 2004, 16:40

Tartu maakohus kuulas selle nädala neljal istungipäeval üle 16 tunnistajat seoses ERA Panga endiste töötajate kriminaalasjaga.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul olid kõik protsessiosalised sellel nädalal kenasti kohal ning kohus sai oma tööd teha plaanipäraselt. Kokku kuulas kohus neljal päeval üle 16 tunnistajat.

Tamme sõnul on järgmised istungid selles süüasjas planeeritud 29. märtsist kuni 1. aprillini. ?Nendeks neljaks päevaks on kohus planeerinud veel kuus tunnistaja ning kohtualuste ülekuulamised,? lisas Tamm.

Kohtu all on üheksa ERA Panga grupi endist töötajata: ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann, panga juhatuse esimees Jaak Kiiker, panga finantsdirektor Peep Akkel, panga IT-osakonna juhataja Mart Kallaste, panga Tallinna filiaali juhataja Raivo Link, panga jurist Aet Bergmann, panga asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa, kindlustusfirma Polaris Vara juhataja Tarmo Ruben ja kindlustusfirma töötaja Helve Luhasalu.

Süüdistuse kohaselt ajasid ERA Panga juhid ebaseaduslike tehingutega pankrotti nii panga kui kindlustusseltsid Polaris Vara ja Polaris Elu. Süüdistuse kohaselt tekitasid süüdistatavad kahju 214,4 miljoni krooni ulatuses.

Ükski üheksast kohtualusest pole end süüdi tunnistanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing