Saksamaa selle aasta esimene IPO lõppes fiaskoga

18. märts 2004, 10:06

Saksamaa X-Fab Semiconductor Foundries AG tühistas plaani teha avalikku aktsiaemissiooni, kuna kardeti, et firma kõrge väärtushinnang peletab investorid eemale.

See oleks olnud Saksmaa esimene avalik aktsiate esmaemissioon peale 2002. aastat.

Firma omanik ja firma lootsid kaasata emissiooniga 185 mln eurot (2,9 mld krooni). Erfurdis asuv firma langes kriitika ohvriks, kuna ei suutnud esitada aktsiaprospekti ettenähtud ajaks. Commerzbank tõmbus emissioonikorraldamise sündikaadist välja, kuna firma otsis liiga palju raha.

?Arvestades halvenevat olukorda kapitaliturgudel ja volatiilsust tehnoloogiasektoris on investorid muutunud ettevaatlikumaks keskmise turuväärtusega Euroopa tehnoloogiafirmade suhtes,? teatas aktsiamüügi korraldamist juhtinud ING Groep NV.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing