Tööandjate Keskliit jättis riikliku lepitaja ametisse

Liis Kängsepp 18. märts 2004, 09:36

Eesti Tööandjate Keskliit otsustas eile õhtul mitte tagasi kutsute riiklikku lepitajat, keda süüdistati poliitiliste avalduste tegemises.

Tööandjate Keskliidu volikogu pani riiklikule lepitajale Raivo Paavole pahaks 19. veebruari Äripäevas avaldatud <#artikli=http://www.aripaev.ee/2572/arv_kolumn_uus_257201.html> poliitilist meelestatust ja väiteid, nagu majanduskasv oleks saavutatud tööinimeste ekspluateerimise arvelt.

Tööandjate Keskliidu volikogu on seisukohal, et sihiteadlik tööandjate vastase meelsuse õhutamine ajakirjanduses kahjustab kogu ühiskonna huve ja ei käi kokku riikliku lepitaja institutsiooni olemusega.

Raivo Paavo ütles oma sõnavõtus Tööandjate Keskliidu volikogul, et tal on siiralt kahju tööandjaid solvavate väljaütlemiste pärast ajakirjanduses. Paavo tõotas, et edaspidi hoidub ta erapoolikutest seisukohavõttudest avalikkuses.
Arvestades Paavo puhtsüdamlikku kahetsust otsustas Tööandjate Keskliidu volikogu seekord mitte algatada tagasikutsumise menetlust.

Volikogu otsustas tõstatada riikliku lepitaja kui institutsiooni apoliitilisuse küsimuse esmaspäeval toimuvatel kolmepoolsetel läbirääkimistel. Tööandjate Keskliidu volikogu hinnangul tuleb täiendada vastava klausliga riikliku lepitaja ametisse määramist käsitlevat kolmepoolset lepet.

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu on üldkoosoleku poolt kolmeks aastaks valitud 29-liikmeline juhtorgan. Volikogusse kuulub 19 majandusharuliidu ja 10 ettevõtete esindajat. Kokku esindavad volikogusse valitud organisatsioonide esindajad 1150 ettevõtet, mis annavad tööd üle 120 tuhandele töötajale. Üldse kuulub Tööandjate Keskliitu üle 1500 ettevõtte, mis annavad tööd 145 tuhandele töötajale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing