Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Shell kandis maha Nigeeria naftavarud

19. märts 2004, 14:58

Briti-Hollandi energeetikagrupp RoyalDutch/Shell kandis maha Nigeeria nafta- ja gaasireservid, mis on kontsernil juba teine varude mahakandmine sel aastal.

Ajalehe New York Times kirjutab, et kontsern kannab maha 1,5 miljardit barrelit, mis on 60 protsenti kogu Nigeeria naftavarudest ametliku põhjendusega, et need ei vasta tõestatud varudele seatud raamatupidamisstandarditele. Tegelik põhjus on naftagigandi soov hoida häid suhteid Nigieeria valitsusega, kellel on soov suurendada nafta tootmist, kirjutab ajaleht.

Jaanuaris teatas maailma suuruselt kolmas börsil noteeritud naftatootjaid, et hindas ümber nafta ja gaasivarusid, millest 20 protsenti ehk 3,9 miljardit barrelit ei vasta tõestatud varude kriteeriumile. Eile teatati, veel 250 miljoni barreli mahakandmisest, peamiselt Norra rannikult.

Mahakandmiste tulemustena astusid tagasi Jaanuaris nii kontserni uuringute- ja tootmise juht Van de Vijver ning juhatuse esimees Philip Watts.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing