Sampo Pank on taas Tallinna börsil

Annika Matson 22. märts 2004, 00:00

Kokku noteeritakse Tallinna börsi võlakirjade nimekirjas 16 000 Sampo Panga ujuva intressimäära ja varasema lunastamisvõimalusega võlakirja.

Võlakirjade nimiväärtus on 1000 eurot ehk 15 646,64 krooni ning nende lunastamistähtaeg 2012. aasta 27. jaanuar. Nimiväärtuse alusel ulatub võlakirjade emissiooni maht 16 miljoni euroni ehk 250 miljoni kroonini.

Pank maksab võlakirjale neli korda aastas intressi. Võlakirja intress on kuni 27. jaanuarini 2007 kolme kuu Euribor pluss 0,90 protsenti aastas, seejärel aga kolme kuu Euribor pluss 2,40 protsenti aastas.

Emitendil on õigus lunastada emissioon ennetähtaegselt, kuid kõige varem 27. jaanuaril 2007. aastal või igal sellele järgneval intressimaksepäeval. Seega, kui pangal on sellel ajal võimalus kaasata odavamat raha, on tal kasulik ennetähtaegselt võlakirjad lunastada ja emiteerida vajadusel uued.

Sampo Panga finantsturgude divisjoni spetsialisti Siim Valneri sõnutsi viidi võlakirjad börsile investorite ringi laiendamiseks. Pank ootab investorite stabiilset käitumist. ?Investeerimisfondid on Eestis suurimad investeerijad, seadusest tulenevalt saavad nad investeerida noteeritud võlakirjadesse rohkem kui noteerimata võlakirjadesse,? ütles Valner.

Tallinna börsi võlakirjade nimekirjas kaubeldakse lisaks ka Hansa Capitali, Eesti Posti ja Tallinna Sadam võlakirjadega.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing