Kohus jättis Viktor Kaasiku maksukaebuse rahuldamata

22. märts 2004, 14:14

Tallinna halduskohus jättis Viktor Kaasiku kaebuse maksuameti vastu rahuldamata, lugedes maksusoodustuste vähendamise seaduslikuks.

Advokaat Viktor Kaasik soovis kohtult maksuteatise tühistamist ja põhiseadusliku järelevalvemenetluse algatamist, kuna eluasemelaenu võtmise ning tema kahe poja välismaale õppima saatmise ajal võis eluasemelaenu intresse ja koolituskulusid piiramatult tulust maha arvata. Tänavu 4. märtsil toimunud kohtuistungist <#loe siit=http://www.aripaev.ee/2582/uud_uudidx_258202.html>.

Praegu kehtiv tulumaksuseadus lubab tuludeklaratsioonis mahaarvamisi teha vaid kuni 100 000 krooni ulatuses, aga mitte rohkem kui 50% maksustamisperioodi tulust.

Maksuameti andmetel leidis halduskohus, et maksusoodustuse piiramine tulumaksuseaduses on põhiseadusega kooskõlas. Kohus märkis, et eluasemelaenu intresside, koolituskulude ja õppelaenuintresside mahaarvamise puhul on tegemist sotsiaalpoliitiliste mõjutusnormidega. Soodustuse andmise eesmärgiks polnud maksude tasumisest vabastada.

Kui inimene üksi tahab endale mitmemiljonilist maja ehitada, siis on küsitav, kas riik peaks teda toetama, toetas kohus maksuameti seisukohta. Kohtuotsuse kohaselt ei tõendanud Viktor Kaasik, et ta oleks soodustuse puudumisel loobunud suurest eluasemelaenust või poegade koolitamisest välismaal.

Tallinna halduskohus langetas Kaasiku kaebuse asjus otsuse reedel. Täna hommikul ei soovinud kohtu kantselei öelda, milline otsus tehti.

Viktor Kaasik ütles, et tal puudub informatsioon kohtuotsuse sisu kohta, kuna otsus pole postiga veel temani jõudnud. Kaasik lubas enda kahjuks langetatud otsuse edasi kaevata.

Maksuamet teatas, et jõustumata kohtuotsust on veel vara kommenteerida.

Viktor Kaasiku teine kaebus maksuameti vastu, kus ta nõuab maksuotsuse ja vaideotsuse tühistamist, tuleb Tallinna halduskohtus arutusele 19. aprillil. Eelmisest kohtuistungist, mis toimus 11. veebruaril, <#loe siit=http://www.aripaev.ee/2567/uud_uudidx_256702.html>.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing