Metsavargad tegid Valgejõe kandis 10 ha lageraiet

23. märts 2004, 15:53

Metsavargad raiusid Valgejõe kandis lagedaks ligi 10 ha jagu metsa, politsei palub elanike kaasabi suuremahulise metsavarguse avastamisel.

Metsavargus toimus läinud aasta novembris-detsembris Harju maakonnas, Loksa vallas, Valgejõe külas. Kurjategijad langetasid eraomanikule kuuluvas metsas Vana-Kuusiku 1 katastriüksusel suurel hulgal puid ning toimetasid langetatud puidu metsast minema, teatas politsei.

Ida-Harju Politseiosakonna kriminaaltalituse komissari Margo Reiska sõnul oli puid langetatud ligi 10 hektari suuruselt maa-alalt eri kohtadest. ?Kurjategijad valisid oma saaki,? sõnas Reiska. Vargus oli tema sõnul üllatavalt nahaalne. ?Metsas askeldavad mehed tegutsesid täiesti avalikult, nad esitasid vallale isegi teatise, millega oma raiet põhjendasid. Ainult, et metsaomanik ei teadnud mingist teatisest, rääkimata lageraidest midagi.?

Metsaomanik avastas varguse alles märtsikuus, kui tuli oma kinnistut vaatama.

Langetatud ning ära veetud puud olid peamiselt kõrged kuused, vargusest tekkinud rahaline kahju on selgitamisel.

Ida-Harju Politseiosakond palub kõiki, kes juhtusid eelmise aasta lõpul Harjumaal Valgejõe kandis kahtlast askeldamist nägema või omavad nimetatud lageraie kohta lähemat teavet, palutakse kindlasti helistada telefonidel 612 46 10 või mobiiltelefonil 51 89 765. Vajadusel garanteeritakse anonüümsus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing