Ühispank: Fondiemissioonil on hea mõju aktsia likviidsusele

25. märts 2004, 15:14

Ühispanga analüütiku Sander Danili hinnangul on Hansapanga fondiemissioonil positiivne mõju aktsia likviidsusele.

'Ma isiklikult olen seda uudist juba mõnda aega oodanud, kuna pangal on mitmeid aastaid suur aazio jääk,' ütles Danil.

Fondiemissioonil ei ole tema sõnul mingit otsest mõju ettevõtte õigustatud väärtusele, kuna see tähendab ainult muutust omakapitali struktuuris, kuid üldjuhul on sellel teatav positiivne mõju aktsia likviidsusele.

'See mõju on küll suuresti emotsionaalne, kuid piisavalt mahukas fondiemissioon aitab samas teha aktsia kättesaadavamaks väikeaktsionäride jaoks. Ehk siis, eeldatav mõju hinnale neutraalne või kergelt positiivne, kuid ma ei usu, et tänase tõusu saab ainult selle uudise arvele kirjutada,' kommenteeris Danil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing