Kolmapäev 1. märts 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ümbrikupalka maksavad eelkõige alltöövõtjad

Liis Kängsepp 25. märts 2004, 12:32

Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Tarmo Lige hinnangul maksavad ümbrikupalka pigem väiksemad ehitusettevõtjad, kes tegelevad eelkõige alltöövõtuga.

?Mu kõhutunne ütleb, et see on pigem võimalik rohkem töölistega seotud ettevõtetes, inseneride ja projektijuhtide seltskonnas on töökultuur pisut teistsugune,? sõnas Lige, kes ei osanud öelda, millised Eesti Ehitusettevõtjate Liidu liikmed võisid maksuametilt hoiatuskirja saada. ?Ega need, kes on sellise kirja saanud, ei raporteeri meile. Ja mina ju ei pääse nende raamatupidamisele ligi.? Lige lisas samas, et Ehitusettevõtete Liitu kuuluvad pigem suuremate käivetega firmad, keda ümbrikupalga probleem puudutab ilmselt vähem.

Lige sõnul ei lõppe ehitussektoris ümbrikupalkade maksmine senikaua, kuni jääb samaks riigihangete seadus. ?Nii kaua, kui riik ostab hinda, mitte ehitusteenust ja kuni odavam pakkuja saab töö, on ehitusettevõtetel kaks võimalust,? ütles Lige. ?Nad kas maksavad ise peale või kasseerivad selle vahe sisse alltöövõtjate käest. Nii jääbki alltöövõtjale ainus võimalus makse mitte maksta, et veepeale jääda.?

Maksu- ja tolliamet saatis eile sajale ümbrikupalga maksmise kahtlusega firmale välja märgukirjad. 50 kirja saanud ettevõtetest tegutsevad ehituse valdkonnas, 25 hotellinduse ja toitlustuse valdkonnas ning 25 mootorsõidukite müügi, hoolduse ja remondi vallas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing