Reisima!

Aare Kirna 26. märts 2004, 00:00

Ehkki juba praegu on Euroopa Liidu piires liikumine Eesti kodanikule viisavaba, saab pärast 1. maid Euroopas liikuda senisest veelgi väiksemate formaalsustega. Ent igal heal asjal on oma hind ? liitumishetkest kehtima hakkava uue käibemaksuseaduse järgi lisandub reisiteenustele 18% ja majutusteenusele 5% käibemaks. Õnneks on lennufirmade teravnev konkurents teinud lennureisid tunduvalt odavamaks ja kättesaadavamaks. Nii näiteks võib ümber maailma lennata juba 30 000 krooni eest.

Ka oma isikliku autoga võib näiteks Portugali, porgandipuu alla peesitama sõita ? lisaks tavalistele bussi- ja lennureisipakettidele võib reisibüroost saada ka valmis sõidumarsruudi koos broneeritud hotellikohtade ja praamipiletitega. Neid, kes Euroopa teedel hätta satuvad, aitab Eesti Autoklubi.

Kui Eestis on hotellide tärnisüsteemi nõuded selged ning kontrollitud, ei pruugi need mujal maailmas sugugi nii karmid olla. Samuti ei või kunagi kindlalt ette teada, kas näiteks viimase hetke reisi puhul elatakse viietärnihotellis või tuleb koos suurema seltskonnaga ühiselamutuba jagada.

Milline võiks meie kodumaa paista kõrvalseisjale? Noor t?ehhi ajaloolane Pavel Koblasa leiab, et võrreldes Kesk-Euroopaga on Eesti vaikne, rahulik ning ülerahvastamata. Ja et õlletehased on Eestis ja T?ehhis ühteviisi head.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing