Äripäeva ajakirjanikud pürivad maksumaksja sõbra tiitlile

29. märts 2004, 13:50

Äripäeva ajakirjanikud Anne Oja ja Silva Männik on ühed kandidaadid teisipäeval maksumaksjate liidu välja kuulutatavale aasta maksumaksja sõbra auhinnale.

Lisaks neile on kandidaatideks seatud endine rahandusminister Tõnis Palts, advokaat Leon Glikman, ärimehed Tiit Veeber ja Indrek Mandre, Reformierakond ning ajalehed Äripäev ja Eesti Ekspress, ütles maksumaksjate liidu tegevjuht Kersti Kurre.

Maksumaksja vanelase auhinnale kandideerivad rahandusminister Taavi Veskimägi, Rahvaliit, maksuamet ja rahandusministeerium.

Aasta maksumaksja sõbra tiitel omistatakse ja vastav auhind antakse isikule, kes on aasta jooksul oma tegude ja/või sõnadega avaldanud kõige positiivsemat mõju maksumaksja õigustele, teadlikkusele ja/või rahakotile.

Aasta maksumaksja vaenlase tiitel omistatakse ja vastav auhind antakse isikule, kelle teod või tegevusetus ja/või sõnad on aasta jooksul maksumaksjat kõige enam muserdanud ja/või tema rahakotti laastanud.

Esmakordselt tõstab liit esile ka möödunud aasta parima maksundusalase kohtulahendi ning erakordselt antakse välja Vapra maksumaksja tiitel. Tiitlisaajad valib nominentide hulgast välja liidu juhatus, arvestades kandidaatide panuse kaalukust.

Parima maksundusalase kohtulahendi tiitel omistatakse maksuõiguse arengu seisukohalt olulisimale lahendile, arvestades lahendis esitatud uudseid seisukohti, motivatsiooni igakülgsust ja põhjalikkust, vaidlusküsimuse aktuaalsust ja ulatust, levinud väärarusaamade kummutamist.

Maksumaksja sõbra ja Maksumaksja vaenlase tiitleid on EML omistanud juba viis aastat.

2002. aastal sai maksumaksja sõbra tiitli õiguskantsler Allar Jõks, maksumaksja vaenlase tiitli pälvis riigikogu rahanduskomisjon. Äripäev sai maksumaksja sõbra tiitli 2001. aastal.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing