Kiibitootjatel suured ootused

Raivo Sormunen 30. märts 2004, 00:00

Euroopa börse juhtisid eile mikrokiipide tootjad. Sektorit esindava STMicroelectronics NV tegevjuht Pasquale Pistorio ütles ajalehele Handelsblatt, et ootab 2005. aastal sektorile paranemise jätkumist.

Lisaks tunnistas Pistorio, et käesolev aasta on mikrokiipide sektorile üks kõigi aegade paremaid, ning avaldas lootust, et 2005. aastal ei tule mikrokiipide sektoris veel ületootmist, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

STMicroelectronics loodab, et telekomifirmade, auto- ja tarbeelektroonikatööstuse klientide nõudlus mikrokiipide järele kasvab. Mikrokiipide tootjad on tavaliselt esimesed, kes nõudluse kasvule reageerivad.

STMicroelectronics NV aktsia oli eile kella viieks õhtul tõusnud 2,6%. Firma konkurent Infineon lisas samal ajal oma hinnale 3,2% ja Philips 3,1%.

Põhjala börsidel on tegijaks Rootsi veokitootja Volvo, kes sõlmis Hiinas veokimootorite tootmise lepingu.

Volvo ja veokitootjad China National Heavy Truck ja First Automotive Works investeerivad poolteist miljardit Rootsi krooni (2,6 mld krooni) tehasesse, mis toodab 2010. aastaks 50 000 veokimootorit.

Volvo aktsia oli eile õhtupoolikul 247,5 Rootsi kroonil ehk 2,9% plussis.

Taani ajaleht Jyllandas-Posten puhus tuule sisse aga tuulegeneraatorite tootjale Vestas Wind. Ajaleht kirjutas, et Taani riik võib sel aastal toetada 700 megavati mahus tuulegeneraatorite tootmist, et luua uusi töökohti. Lisaks soovitakse toetada investoreid, kes soovivad vahetada vanad tuulikud uute vastu.

Vestase aktsia tõusis uudise mõjul 5,9%, tasemeni 99,5 Rootsi krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing