Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Raekoja platsil on sõbralikud naabrid
Mõni aeg tagasi käisin Old Estonias, kust jäid meelde suurepärased grillroad ja vigases keeles menüü. Ja nüüd oli suur üllatus, kui Old Estonia naabri, grillrestorani Revalia menüüst samasugust kehva ortograafiat samanimeliste roogade juures kohtasin. Ja tõepoolest ? asja lähemalt uurima hakates selgus, et nendel naabritel on kahe peale ainult üks köök, kus tehakse nii Old Estonia rahvuslike sugemetega road kui ka grillhouse?i grillid. Ja grillmeistrid on siin suurepärased ? ainuüksi sealse veise sisefilee meenutamine paneb suu vett jooksma. Tugevat professionaalikätt oli tunda nii liha valikul kui ka küpsetamisel. Piprakastmes seafilee oli samuti väga hea. Häid grillmeistreid mäletan ka sellest korrast, kui samade kokkade loomingut Old Estonia pool nautisin. Ka hinnakujundus on mõlemal restoranil sama: praehinnad tähistavad lihatükki ja natukest salatit, kartulid-riis tuleb 45 krooni eest juurde osta.
Magustoiduks tellisin tiramisu. Natuke pidime ootama, aga see on ju tore tegevus, kui saab suurtest akendest Raekoja platsi elu jälgida. Muu hulgas nägin, kuidas teisest naaberrestoranist, Fellinist, tuli ettekandjaneiu koogialusega ja Revalia uksest sisse astus. Mõne aja pärast saingi oma tiramisu. See oli oivaline. Muidugi tahtsin teada, miks see Fellinist toodi, ja selgus ? tiramisut tehaksegi seal. Tõenäoselt ka kreppe, sest mõne aja pärast tuli üle platsinurga järgmine neiu pannkoogikausiga. Ka krepid olid head, eriti meeldis ricotta-sparglitäidis. Nii ricotta kui ka spargel olid seekord paremad kui siis, kui ma neid Old Estonias sõin.