Tamsalust läks kaduma ka Kesko Agro vilja

Inno Tähismaa 02. aprill 2004, 17:10

ASist Tamsalu Veskid läks lisaks riigi viljale kaduma ka ASi Kesko Agro Eesti vilja.

?Summad ja kogused pole nii suured kui Rakveres, aga olulised,? kommenteeris kadu Kesko Agro arendusjuht Tarmo Amer. Ta ei täpsustanud kadunud vilja kogust, aga ta ütles, et kogus oli suurem kui 300 tonni. Tegemist oli loomasöödaga: odra, nisu ja rukkiga.

Tamsalu Veskite juhi Aadu Jaansooga polnud võimalik täna ühendust saada.

Viljakadu Tamsalu veskites tuli välja veebruaris. AS Tartu Veski läks siis välja võtma möödunud aasta lõpus riigi viljaoksjonilt ostetud 700 tonni nisu. ?Saamata jäi ligi 400 tonni vilja,? kommenteeris juhtunut Tartu Veski juht Uuno Lausing.

Samamoodi ei saanud oma vilja Tamsalu Veskist kätte teine Tartu veski AS Stahlhut. Veebruaris oksjonist ostetud 486 tonnist nisust jäi saamata 271 tonni, ütles Stahlhuti veskipoole esindaja Andreas Muru. Tema sõnul on vilja kättesaamine raskendatud ka riigi viljasalve inspekteerimise tõttu. Nii näiteks ostis Stahlhut viimaselt riigivilja oksjonilt ligi 1000 tonni nisu, aga selle kättesaamine on Reola viljasalvest raskendatud seal toimuva inspekteerimise tõttu.

Riigi viljasalv tuvastas, et Tamsalu Veskid on lasknud kaduma minna 300 tonni riigireservi nisu. Suurim kogus vilja läks kaduma Rakvere viljasalves, riigil 13 000 tonni riigireservi rukist ja Kesko Agrol ligi 3000 tonni vilja. Varem on riigivilja kadumine tuvastatud Rapla ja Jõgeva salvedes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing