Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Liiga keerulised küsimused viivad kimbatusse

Kaire Varrak 05. aprill 2004, 00:00

Intervjueerija kasutab väljendeid, mille mõistetavus ei pruugi olla sama selge kandidaadile. ?Kirjelda oma initsiatiivikust?, ?kas oled empaatiline inimene?, ?kas sinu müügistiil on pigem reaktiivne??

Kandidaat võib sattuda heal juhul kimbatusse, halval juhul improviseerida oletatava oodatava vastuse: ?Ei ole reaktiivne, täitsa rahulik olen.? Intervjueerija ei saa teada seda, mida soovis teada saada, lihtsalt seepärast, et kandidaat ei mõistnud küsimust õigesti.

Muidugi võib olla, et intervjueerija soovibki testida kandidaadi pädevust erinevatel teemadel. Soovides värvata nii hea poliitilise ja kultuurilise orienteerumisvõimega kui autoalaste teadmisega kandidaati kalleid automarke müüma, võib loomulikult proovida küsimust: ?Kas oleksid müünud kabrioleti Isadora Duncanile??

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing